Way Of Living

Deze week in

Way Of Living

Aflevering 2

zondag 1 november 17:00
zaterdag 7 november 12:00
zondag 10 januari 13:30

In alweer het tiende seizoen van Way Of Living belanden we met Sanne allereerst in Twente. Een ‘vakantiehuis in eigen land’ hebben is door de huidige crisis hot & happening dus gaat Sanne op verkenning in Markelo waar het nieuwe boutique-vakantiepark project Mooi Twente Lodges van MyNextHome van start gaat. Altijd al ervan gedroomd een eigen vakantiepark te bezitten? Arno heeft een kleinschalig wellness park in de aanbieding en geeft je een rondleiding op De Eikensingel in Uddel op de Veluwe. En omdat veel Nederlanders in deze tijd ook interesse hebben in een tweede woning in een stabiel, veilig maar vooral gezond land, reist Sanne af naar Zell Am See in Oostenrijk waar ze het project Nikolaus by AvenidA van de Alpin Family bezoekt. Op Landgoed De Salentein ontvangen Sanne & Arno vervolgens Henkjan van de Second Home Beurs en Pascal van CasaLasDunas om te praten over de ‘tweede huizen’-markt en tot slot hebben we weer leuke interieur tips van UrbanSofa voor je! 

Montana by Avenida

Oostenrijk

Bad Mitterndorf

Na 10 succesvolle AvenidA projecten, introduceren ze met trots het nieuwste project Montana by AvenidA in Bad Mitterndorf. Hier vindt u nog de authentieke Oostenrijkse sfeer. Nabij het centrum wordt een hoogwaardig 4-sterren Superior project met hotelservices gerealiseerd. Het skigebied van de Tauplitz ligt om de hoek. De AvenidA kwaliteit staat garant voor een ongeëvenaarde service en gastvrijheid. In het complex bevinden zich een Sauna en Wellness, fitnessruimte, verwarmd buitenzwembad en twee restaurants waarvan één luxe Fine Dining. In de winterperiode is er een shuttle service beschikbaar die u naar de skilift van de Tauplitz brengt. De verhuur en het volledige beheer van de appartementen worden professioneel verzorgd door Alpin Family. U heeft een zorgeloos bezit; alles wordt voor u geregeld.

De verkoop van deze hoogwaardige appartementen ligt in handen van Second Home Invest. Second Home Invest heeft al ruim 10 jaar ervaring met de persoonlijke en betrouwbare begeleiding van hun relaties bij de aankoop van exclusieve vakantiewoningen in Oostenrijk en Portugal. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van projecten en nemen alleen projecten in hun portfolio op waarbij alles klopt: van de locatie tot de bouwkwaliteit en van de rendementsberekeningen tot de documentatie en het verhuurconcept.

De kracht zit hem niet alleen in het selecteren van hoogwaardige, betrouwbare nieuwbouwprojecten maar vooral ook in het persoonlijk adviseren en begeleiden van de kopers. Ze nemen hen bij iedere stap in het aankooptraject bij de hand: van de eerste oriënterende gesprekken en de selectie van het project tot de bezichtigingsreis, fiscale en financiële aspecten, de notariële afwikkeling en de oplevering. Second Home Invest vindt het belangrijk dat hun relaties niet alleen zorgeloos genieten, maar ook terugkijken op een plezierig aankooptraject.

MyNextHome

Nederland

Markelo

MyNextHome is gespecialiseerd in recreatief vastgoed op toplocaties. Hun projecten onderscheiden zich door een uitgekiend en flexibel verhuur- en beheerconcept en er wordt veel aandacht besteed aan design en uitstraling van de vakantiewoningen. De doelgroep zijn kopers die op zoek zijn naar een bestemming voor hun spaargeld waar ze zelf ook nog wat plezier aan beleven. Naast de vakantiepret wat aan de eigen woning wordt beleefd, levert de verhuur in de periodes dat het vakantiehuis niet zelf wordt gebruikt een aardig inkomen op. Met Oostenrijk als basis hebben ze ook ook projecten in Duitsland, Zwitserland, op Bonaire en nu dus ook in Nederland.

Het nieuwste project is Mooi Twente Lodges bij het authentieke dorpje Markelo. 35 unieke en luxe vakantiehuizen op ruime kavels eigen grond in een mooie natuurlijke omgeving. De lodges kenmerken zich door een doordachte indeling waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De combinatie van grote ramen en schuifpuien zorgen niet alleen voor veel licht maar voegen de living samen met het ruime terras. De fraaie openhaard (gas) versterkt als verbindend element het binnen- en buitenleven nog meer met elkaar. Zorgvuldig gekozen meubels en accessoires dragen bij aan een luxe en eigentijdse sfeer van het chalet.

Bakker Campers

Nederland

Wenum-Wiesel (Apeldoorn-Noord)

Bakker Campers is al meer dan 25 jaar één van Nederlands grootste camperbedrijven. Met kopers die overal vandaan komen. Nederland verandert van een caravanland in een camperland en deze markt groeit nog steeds.

Bakker Campers heeft altijd 100 campers zowel nieuw als gebruikt op voorraad. In de eigen werkplaats voor in- en opbouw van accessoires en reparaties staat kwaliteit voorop. Meedenken met de klant en een goede service leiden ertoe dat veel klanten terugkomen voor een nieuwe camper.

Door hun omvang en draagkracht is de onderneming betrouwbaar en solide, klanten weten dat ze geen risico’s lopen op financieel vlak of qua service en garantie

Second Home Beurs

Nederland

Second Home is de autoriteit op het gebied van recreatief- en internationaal vastgoed in Nederland en België. Via beurzen in Utrecht, Maastricht, Antwerpen en Gent, een website met ruim 10.000 tweede woningen en onze televisiepartner Way of Living, informeren wij de toekomstige kopers over de Second Home markt. Daarom zal ook Henkjan Prins, manager van Second Home aanwezig zijn om meer details en tips te vermelden over deze groeiende en interessante investeringsmarkt.

Cijfers Nederlandse recreatiemarkt:

– 4500 – 5000 recreatiewoningen per jaar gemiddeld verkocht in Nederland
– €230.000 gemiddelde waarde NL recreatiewoning
– Nederland telt 110,000 vakantiewoningen en 1250 recreatieparken (ook kleine parken)
– 9 van de 10 verkochte vakantiewoningen is vrijstaand in Nederland

Cijfers tweede woningmarkt algemeen:

– Exacte cijfers buitenland zijn niet bekend en is vaak speculeren. Wel zijn er in Spanje 15.000 woningen in Spanje verkocht aan buitenlanders in Q4 2019, waarvan 3% aan Nederlanders = 450.
– 57 gemiddelde leeftijd koper
– Trend is groeiend aantal 40+ ers.
– Tussen de 3500 – 4000 stelletjes bezoeken de Second Home Beurs
– De vraag via onze kanalen naar bestaande bouw is 15% ivm nieuwbouw. Let wel op dat dit gebaseerd is op de 10.000 woningen die online staan op secondhome.nl.
– Het dubbele aantal aanvragen bij Second Home Beurs is voor vrijstaande woningen. 

Vorige slide
Volgende slide

Ombria Resort Portugal

Portugal

Loulé

In het groene hart van de Algarve wordt een nieuwe generatie resort gerealiseerd: Ombria Resort. Ombria Resort bestaat uit luxe appartementen als onderdeel van 5-sterren Viceroy hotel, royale vrijstaande villa’s en geschakelde villa’s. De bouw van de appartementen en de hotel faciliteiten zijn in volle gang. Het resort biedt o.a. een 18-holes golfbaan, 4 zwembaden, wellness en fitness, meerdere restaurants en bars, volop sportmogelijkheden, een biologische tuin en een eigen bijenvolk.

Bij de ontwikkeling en aanleg van Ombria Resort staat een lage bouwdichtheid, ruimte en duurzaamheid centraal. Dit uit zich door de aandacht voor het behoud van de natuur en het lokale erfgoed, het gebruik maken van zonne- en geothermische energie, bouwen volgens de hoogste kwaliteitsnormen en dat slechts 1/3 deel wordt bebouwd. Geniet midden in het authentieke Portugal van luxe services en faciliteiten en het heerlijke klimaat van de Algarve. Ontsnap aan de drukte van de kustgebieden in de wetenschap dat het strand en de zee, Faro Airport en de gezellige plaats Loulé onder handbereik liggen.

Second Home Invest heeft al ruim 10 jaar ervaring met de persoonlijke en betrouwbare begeleiding van hun relaties bij de aankoop van exclusieve vakantiewoningen in Oostenrijk en Portugal. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van projecten en nemen alleen projecten in hun portfolio op waarbij alles klopt: van de locatie tot de bouwkwaliteit en van de rendementsberekeningen tot de documentatie en het verhuurconcept.

De kracht zit hem niet alleen in het selecteren van hoogwaardige, betrouwbare nieuwbouwprojecten maar vooral ook in het persoonlijk adviseren en begeleiden van de kopers. Ze nemen hen bij iedere stap in het aankooptraject bij de hand: van de eerste oriënterende gesprekken en de selectie van het project tot de bezichtigingsreis, fiscale en financiële aspecten, de notariële afwikkeling en de oplevering. Second Home Invest vindt het belangrijk dat hun relaties niet alleen zorgeloos genieten, maar ook terugkijken op een plezierig aankooptraject.

Vorige slide
Volgende slide

UrbanSofa

Nederland

Talloze verkooppunten in Nederland

Heb jij de zitbanken van UrbanSofa gezien bij Way of Living? UrbanSofa is het toonaangevende Nederlandse merk als het gaat om heerlijke loungebanken. Een bankstel van UrbanSofa wordt helemaal naar wens persoonlijk voor jou gemaakt en rechtstreeks geleverd vanuit de hypermoderne Europese fabriek. De prijs is scherp en productie vindt plaats met aandacht voor mens en milieu. Ga je een bankstel kopen en heb je jouw favoriete model gekozen? Personaliseer je nieuwe UrbanSofa dan helemaal naar jouw wensen. Kies uit 200 stoffen, diverse zitcomforts en vele opstellingen.

Naast heerlijke zitmeubelen kun je bij UrbanSofa ook terecht voor prachtige houten tafels. Alle tafels zijn gemaakt van massief, tropisch hardhout en worden rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd. Of je nu op zoek bent naar een stoere boomstamtafel of een prachtige, ronde eettafel, bij UrbanSofa vind je het allemaal! Je kunt jouw tafel helemaal personaliseren door zelf het onderstel te kiezen en het blad eventueel te behandelen met een kleurenolie.

UrbanSofa heeft verkooppunten door het hele land. Er is er dus altijd een bij jou in de buurt! Hier kun jij jouw favoriete meubel met eigen ogen bekijken.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Ombria Resort Portugal

Portugal

Loulé

In het groene hart van de Algarve wordt een nieuwe generatie resort gerealiseerd: Ombria Resort. Ombria Resort bestaat uit luxe appartementen als onderdeel van 5-sterren Viceroy hotel, royale vrijstaande villa’s en geschakelde villa’s. De bouw van de appartementen en de hotel faciliteiten zijn in volle gang. Het resort biedt o.a. een 18-holes golfbaan, 4 zwembaden, wellness en fitness, meerdere restaurants en bars, volop sportmogelijkheden, een biologische tuin en een eigen bijenvolk.

Bij de ontwikkeling en aanleg van Ombria Resort staat een lage bouwdichtheid, ruimte en duurzaamheid centraal. Dit uit zich door de aandacht voor het behoud van de natuur en het lokale erfgoed, het gebruik maken van zonne- en geothermische energie, bouwen volgens de hoogste kwaliteitsnormen en dat slechts 1/3 deel wordt bebouwd. Geniet midden in het authentieke Portugal van luxe services en faciliteiten en het heerlijke klimaat van de Algarve. Ontsnap aan de drukte van de kustgebieden in de wetenschap dat het strand en de zee, Faro Airport en de gezellige plaats Loulé onder handbereik liggen.

Second Home Invest heeft al ruim 10 jaar ervaring met de persoonlijke en betrouwbare begeleiding van hun relaties bij de aankoop van exclusieve vakantiewoningen in Oostenrijk en Portugal. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van projecten en nemen alleen projecten in hun portfolio op waarbij alles klopt: van de locatie tot de bouwkwaliteit en van de rendementsberekeningen tot de documentatie en het verhuurconcept.

De kracht zit hem niet alleen in het selecteren van hoogwaardige, betrouwbare nieuwbouwprojecten maar vooral ook in het persoonlijk adviseren en begeleiden van de kopers. Ze nemen hen bij iedere stap in het aankooptraject bij de hand: van de eerste oriënterende gesprekken en de selectie van het project tot de bezichtigingsreis, fiscale en financiële aspecten, de notariële afwikkeling en de oplevering. Second Home Invest vindt het belangrijk dat hun relaties niet alleen zorgeloos genieten, maar ook terugkijken op een plezierig aankooptraject.

Vorige slide
Volgende slide

Volg ons op social media

Volg ons op social media en ontdek de mooiste plekken om te ontspannen, te genieten en te investeren!